Achtergrond & Nieuws

Aan het woord: Mardjan Seighali

Mardjan Seighali: Directeur van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, ex-vluchteling, en ambassadeur van Samen Hier. Wij spraken haar begin dit jaar over Samen Hier. ”Ik voel mij verwant aan het lot van mensen die huis en haard moeten verlaten en hun weg opnieuw vinden. Opnieuw beginnen vergt moed en wilskracht.” Achtergrond Ik groeide op in Iran […]

Lees meer

Almere: stad van pioniers, stad van Samen Hier

Ruim 60 Almeerders kwamen deze week naar de kick-off van Samen Hier in buurthuis ‘t Kardoes. Almeerders uit allerlei buurten en met heel verschillende leeftijden en achtergronden, maar allemaal met interesse voor nieuwe ontmoetingen en ervaringen. Dat bleek tijdens de interactieve ‘netwerkbingo’ waarbij bezoekers enthousiast op zoek gingen naar personen (in plaats van cijfers) om […]

Lees meer

De geur van Sjam

Khadije, haar nostalgie en verlangen naar Damascus zijn de inspiratiebron van haar toekomstdroom: het liefst zou zij, in haar eigen restaurant, de sferen en impressie van het Damascus zoals zij die beleefde naar Nederland willen halen, zodat gasten zich hier tegoed kunnen doen aan de dingen die zij zich zo fijn herinnert. “ik zou mijn […]

Lees meer

Kick-Off Samen Hier Almere

Ben je geïnteresseerd in verschillende culturen en vind je het leuk om in contact te komen met nieuwkomers? Kom op 15 oktober naar t’ Kardoes voor de feestelijke kick-off van Samen Hier!

Lees meer

Match made in heaven

“Vind je het spannend?” Vroegen we Mahdi (spreek uit Meghdi) vlak voor de eerste ontmoeting. “Nee, niet spannend, ik ben niet bang of bezorgd. Wel een beetje kriebel hier”, antwoordde hij wijzend naar zijn buik. Mahdi werd gematcht met de Haagse Zuiderstrandgroep. Een ‘match made in heaven’ bleek tijdens hun eerste ontmoeting!

Lees meer

Asem (33): “Mensen hebben hun eigen ideeën over Syrië van de televisie of de krant”

“Er zijn eindeloos veel ervaringen en activiteiten die wij zouden kunnen delen, maar ik heb in mijn contact met anderen soms obstakels moeten overwinnen.”

Lees meer

Verwelkom een nieuwkomer in je vriendengroep

Grote kans dat je erover hebt gehoord of er binnenkort iets over gaat tegenkomen: Samen Hier is op campagne om nog meer Welkom Groepen te werven!

Lees meer

Diana (35): “Het mooie van Samen Hier is dat je met een groep bent”.

Net als veel andere dertigers heeft de Rotterdamse Diana (35) een druk leven met een jonge peuter, een baan en een eigen bedrijf in oprichting.

Lees meer

Hisham (34): “Ik doe niet alleen mee aan Samen Hier om Nederlands te leren, ik wil graag ook iets teruggeven”

Hisham is een van de statushouders die deelneemt aan Samen Hier in Rotterdam. Wij gingen bij hem langs om hem beter te leren kennen en te praten over zijn leven en toekomst in deze stad.

Lees meer

Waar kun je het Samen Hier zomercampagne team vinden?

Wil je (ook) meedoen? We leren je graag kennen! We flyeren op verschillende evenementen in de steden en organiseren informatiebijeenkomsten in veel buurten.

Lees meer

Aanmelden Samen Hier

Wil jij samen met vrienden, familie of bijvoorbeeld collega’s op een persoonlijke manier een nieuwkomer of gezin wegwijs maken in Haarlem, Almere, Den Haag of Rotterdam?

Nieuwsbrief Samen Hier

Blijf op de hoogte van al het nieuws over Samen Hier.

*Deze informatie helpt ons om het Samen Hier project mogelijk naar andere steden uit te breiden.